Gutta bak instrumentene

Stemningsfull musikk siden 1997

Hvem er Publiners?

Publiners er et band med opprinnelse i Brønnøysund, og er i dag fordelt på seks medlemmer, derav tre i Brønnøysund, og tre i Bodø. Bandet hadde sin første offisielle spillejobb i 1997, og har dermed 25-årsjubileum i 2022.

Bandet startet som et rent coverband som spilte irsk folkemusikk. I den perioden turnerte vi Norge rundt til stor jubel, og skapte god stemning hver eneste plass vi opptrådte. Publiners platedebuterte litt i det stille i 2003, med det engelskspråklige albumet «Folk’n roll».

Etter at bandet meldte overgang til norsk med «Heim» (2005) tok karrieren en ny retning, og Publiners har de siste årene markert seg som et band å regne med innenfor den gledelig tiltagende bølgen av norskspråklig musikk. Både «Heim» og de etterfølgende albumene «Driv» (2008), «Herlig» (2010) «Kontroll» (2012), "VI" (2015) EP-en «Desemberdryss» (2016) og «Fri» (2020) har høstet mange femmere på avisenes terninger, sammen med mange godord og mange til dels fåfengte journalistforsøk på å sjangerplassere Publiners. Er det pop eller folkrock? Viser eller hva? Sammenligninger med alt fra Vamp til DDE og svenske Nordman har vært nevnt. Men vil man absolutt plassere en merkelapp på bandet kan man like godt bruke deres egen betegnelse: 

Dette er Folk’n’roll!

Folk, pop og rock fremført med en stor porsjon musikalitet og spilleglede.

Våre utgivelser